Constituir una societat a Andorra

La fiscalitat a Andorra és homologable internacionalment, competitiva i existeixen diferents convenis de doble imposició que fan que Andorra sigui un lloc d’interès perquè emprenedors, inversors, així com empreses i professionals puguin instal·lar-se

El fet de considerar la plaça financera andorrana per constituir una societat o obrir nous negocis, no recau únicament en la fiscalitat, ja que existeixen altres factors que s’han de tenir en compte  i que poden ser beneficiosos per les persones que vulguin vindre a viure i treballar al Principat, com per exemple: la bona ubicació estratègica; l’alta implementació d’infraestructura digital; els alts estàndards de qualitat de vida, o un alt nivell seguretat ciutadana, entre altres, fan que Andorra s’hagi posicionat com una plaça internacional per a venir a viure.

Actualment, és completament factible constituir una societat a Andorra per a la inversió de capital estranger, presentant-se noves oportunitats per inversors de tot el món que vulguin establir-se al Principat.

Els avantatges de crear una empresa a Andorra

Existeixen molts avantatges per crear la teva societat a Andorra, tant des d’un punt de vista de seguretat jurídica; des d’una vessant internacional (actualment conviuen més de 4 llengües parlades i escrites al Principat, tals com: anglès, català, espanyol i francès), com des d’una vessant operativa i de proximitat amb l’Administració general de l’estat.

Un resum dels principals factors mercantils, fiscals i de beneficis laborals es mostren a continuació:

Baixa tributació

Els impostos totals màxims a Andorra no superen el 10%

Connectivitat

Andorra disposa d’una cobertura de fibra òptica al 100% del seu territori

Ubicació

Situació privilegiada entre França i Espanya, propera a tota Europa i especialment de Toulouse i Barcelona

Convenis

Tot i no formar part de la UE, Andorra disposa d’acords bilaterals amb multitud de països

Serveis

Seguretat social competent, fiable i solvent, amb un dels millors sistemes sanitaris del món

Les principals empreses per crear a Andorra

Societat Limitada - SL

Capital mínim de 3.000 euros
Petites i mitjanes empreses

Societat Anònima - SA

Capital mínim de 60.000 euros
Grans plataformes i companyies

Passos a seguir per constituir una societat a Andorra

Per tal d’ajudar a  crear la teva empresa a Andorra, t’oferim un paquet integral de serveis dirigit a simplificar els passos a realitzar i agilitzant tot el procés de creació de l’empresa.

 1. Sol·licitud de la denominació social.
 2. Sol·licitud d’inversió estrangera.
 3. Compte bancari i capital social.
 4. Escriptura pública i firma amb notari.
 5. Inscripció al Registre de Societats.
 6. Dipòsit a l’AFA.
 7. NRT i Registre de Comerç i Indústria.
 8. Inscripció a la CASS i tràmits complementaris.

També podem ajudar-te a crear altres entitats jurídiques com Associacions,  Fundacions, societats civils, etc…

Per a més informació sobre la constitució de societats a Andorra, posar-se en contacte amb info@a2cgestors.ad.

Residir a Andorra

Canviar la teva residència fiscal del teu país d’origen a Andorra pot comportar importants canvis i decisions en la teva vida personal i professional, tals com: tràmits administratius; tramitacions censals; altes i baixes de registres públics, tributaris i professionals; adaptació a un nou entorn i cultura; així com nombrosos tràmits administratius i comercials.

Tot i tractar-se d’una tramitació relativament senzilla és requereix de temps, coneixement de l’entorn i paciència per poder complir amb tots els requisits per instal·lar-te a Andorra. Per aquest motiu i si vols despreocupar-te dels passos a seguir, pots contactar amb A2C que et donarà un assessorament personalitzat en matèria de tràmits a complir amb immigració, societats, registre civil, seguretat social, assegurances, cerca de domicili, empreses de mudança, etc.., per tal d’agilitzar els passos que et  portaran a fer més fàcil aconseguir la teva residència al Principat d’Andorra.

A continuació us mostrem alguns dels beneficis de venir a residir a Andorra, així com informació general del tipus de residències que tenim al Principat:

Beneficis de residir a Andorra

Baixa tributació

· Els impostos totals màxims a Andorra no superen el 10%.
· Impost del patrimoni del 0%
· Impost de Successions i Donacions del 0%

Ubicació

Situació privilegiada entre França i Espanya, propera a tota Europa i especialment de Toulouse i Barcelona

Qualitat de vida

Un dels països més segurs del món, amb un cost de vida similar a Espanya

Serveis

Seguretat social competent, fiable i solvent, amb un dels millors sistemes sanitaris del món

Tipus de residència a Andorra

Residència activa per compte propi

Residència apropiada per aquells que volen establir-se a Andorra per fer negocis i crear una societat al Principat, portant a terme la seva activitat professional i establir-se amb  la seva pròpia empresa.

Residència activa per compte aliè

Residència per a treballadors per compte aliè a Andorra, normalment tramitada per l’empresa contractant. Es requereix la presencia del treballador al centre de treball i una vinculació laboral amb l’empresa.

Residència no lucrativa o passiva

Residència per a patrimonialistes o persones que viuen dels seus ingressos passius i volen establir la seva residència administrativa i fiscal a Andorra. També és una opció escollida per jubilats que volen traslladar-se al Principat. Aquest tipus de residència es realitza per inversió en actius andorrans.

Existeixen diferents opcions també per científics, artistes o esportistes d’èlit. Per a més informació sobre el tipus de residència que millor s’adapta a les teves necessitats, posar-se en contacte amb info@a2cgestors.ad.

Els nostres serveis per ajudar-te a tramitar la residència a Andorra són:
 1. Assessorament per seleccionar la tipologia de residència fiscal que millor s’adapta a les teves necessitats, en funció de la teva activitat i fonts d’ingressos.
 2. Interpretació de normatives internes i externes que puguin ser d’aplicació.
 3. Estudi de costos, impacte i viabilitat del canvi de residència a Andorra.
 4. Sol·licitud de residència a les autoritats Andorranes.
 5. Assessorament per la cerca d’immoble i altres tràmits legals necessaris.

Per a més informació sobre els nostres serveis per ajudar-te a tramitar la teva residència a Andorra, posar-se en contacte amb info@a2c.ad.

Traders i gestors de patrimoni personals a Andorra

Si vostè és una persona que gestiona les seves pròpies inversions en borsa o un altre tipus d’actius financers, Andorra li ofereix un marc geogràfic únic per poder establir-se i disfrutar del seu entorn natural.

El nostre equip fiscalista li realitzarà un anàlisi de la seva situació i dels pros i contres de mudar-se al Principat. Tingui en compte que els impostos a Andorra sobre els guanys del capital de les accions que cotitzen a borsa, es beneficien d’exempcions especials. Per aquest motiu, se sentirà acompanyat en tot moment per un equip de professionals que el podran assessorar sobre la fiscalitat de les seves inversions.

Cap destacar que la gestió de patrimonis de tercers, es troba regulada estrictament per la normativa financera del país i, sota la supervisió de l’autoritat financera andorrana. Si vostè fos un gestor de patrimoni de tercers, podem assessorar-lo  sobre els requisits que hauria de complir a nivell legal i financer, si s’està plantejant mudar-se a Andorra.

Esportistes a Andorra

El Principat d’Andorra és un territori ideal per la pràctica d’esports. La seva ubicació entre Barcelona i Toulouse permet un desplaçament a nivell internacional residint a un entorn tranquil.

Els nostres clients esportistes opten por viure al Principat d’Andorra i, se senten segurs al poder comptar amb els seus gestors de confiança per aconsellar-los en matèria fiscal, comptable i laboral.

Nòmades digitals a Andorra

Actualment cada vegada més nòmades digitals es traslladen al Principat d’Andorra per beneficiar-se d’un entorn natural únic, així com per poder expandir les seves relacions professionals en els diferents espais de coworking del Principat.

Actualment, el Govern andorrà treballa per posicionar al Principat como un país pioner en la inversió i en la transformació digital, establint un marc legislatiu i fiscal atractiu per aquests perfils en auge.

Coneixem les necessitats d’aquest sector i facilitem als nostres clients els nostres serveis, perquè  puguin instal·lar-se i començar a viure al nostre territori des del primer dia.

Esports electrònics a Andorra

El Principat d’Andorra s’ha posicionat mundialment como una de les primeres jurisdiccions en desenvolupar una normativa específica en matèria d’e-sports.

Som conscients  que el món dels e-sports té una repercussió a nivell nacional així com unes implicacions a nivell internacional en matèria laboral, fiscal i comptable, per això us assessorarem a escala global sobre l’abast del vostre projecte, la constitució de la vostra societat i tots els aspectes financers necessaris.

Family office a Andorra

El nostre ampli coneixement del país, dels diferents sectors, així com de les possibles inversions que es poden realitzar a Andorra, ens permet aconsellar-los amb tota confiança tant en els aspectes fiscals com comptables, ajudant-lo a gestionar de manera eficaç i eficient el seu patrimoni.

Jubilat a Andorra

Essent un país acollidor no només per la seva naturalesa envejable, un entorno natural únic en els països europeus, addicionalment compta amb un dels millors sistemes sanitaris, aquests diferents factors fan del nostre Principat un destí ideal per disfrutar, després d’haver exercit una professió.

Per l’anterior, estudiarem estudiar el seu cas i ajudar-lo a trobar la millor opció personalitzada per a residents passius a través de la inversió a Andorra. Els nostres especialistes en immigració l’ajudaran amb tota la tramitació, així com amb tots els passos a seguir per poder traslladar-se a Andorra sense que suposi cap preocupació per vostè.

Creadors de contingut a Andorra

Cada cop més s’obren camí nous tipus de professions en entorns digitals, com són els creadors de contingut en diverses xarxes socials, entre altres: youtoubers, instagrammers, etc.

El Principat d’Andorra els ofereix, a part d’una de les millors xarxes de fibra a nivell mundial per poder desenvolupar la seva activitat, un entorn natural tranquil on poder viure i disfrutar.

Podem facilitar-te la teva mudança i estança al país ajudant-te des del primer moment a gestionar tots els tràmits necessaris per la teva residència, lloguer o compra d’un habitatge si t’estàs plantejant tenir la teva pròpia societat a Andorra.

FES CRÈIXER EL TEU NEGOCI AMB A2C

Som la primera consultoria que ofereix serveis integrals mitjançant l'us de la tecnologia, optimitzant les àrees claus del teu negoci.